JOGURTOVÉ LINECKÉ CUKROVÍ

JOGURTOVÉ LINECKÉ CUKROVÍ

665_998.jpg

INGREDIENCE:
500 g hladké mouky
250 g másla nebo Hery
120 ml řeckého jogurtu Authentic
1 šálek moučkového cukru
2 balení vanilkového cukru
marmeláda na slepování

POSTUP:
Máslo nebo Heru utřeme s řeckým jogurtem a vanilkovým cukrem do pěny, po lžících postupně přidáváme mouku smíchanou s moučkovým cukrem.
Zpracované těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce na plát o tloušťce cca 5 mm a pomocí formičky vykrojíme oblíbené tvary, které pokládáme na předem připravený plech s pečícím papírem. Pečeme při 150 stupních cca po dobu 15 minut (doba pečení závisí na tloušťce a velikosti tvaru).
Upečené cukroví necháme vychladnout na rovné ploše a slepíme marmeládou. Linecké cukroví servírujeme posypané moučkovým cukrem.