INGREDIENCE:
400 g bíleho řeckého jogurtu Authentic
350 g smetanového sýra
200 g čokoládových sušenek
120 g cukru
70 g másla
1 vejce
1 vanilkový lusk
Mátové lístky

POSTUP:
Z čokoládových sušenek připravíme korpus. Sušenky rozdrtíme a přidáme je k již předem rozpuštěnému máslu.  Vše zamícháme do sypké hmoty podobající se mokrému písku.  
Na dno dortové formy dáme pečící papír a sušenkovou hmotou rovnoměrně
pokryjeme celé dortové dno. Korpus dáme do trouby zapéct na 8 – 10 minut při 180°C.
Náplň připravíme z řeckého jogurtu. Připravenou směs nalijeme na korpus a necháme 35 minut péct v troubě při
teplotě 170°C.
Po upečení necháme dort vychladit v otevřené, vypnuté troubě minimálně po dobu 30 minut. Nakonec dort vložíme na 2 hodiny do ledničky. Pro sympatičtější vzhled můžeme povrch dortu posypat lístky máty.