INGREDIENCE:
2-3 ks velké cibule
3 ks vejce
1 hrnek strouhanky
1-2 lžičky čtyřbarevného pepře
1/2 lžičky soli

NA DIP:
150 g řeckého jogurtu Authentic
2 lžíce rajského protlaku
2 lžičky mletého naloženého křenu ve skleničce
1 stroužek česneku
1/2 lžičky sladké mleté papriky
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky drceného sušeného oregána

POSTUP:
Uřízneme vrchní část cibule do hloubky
1-1,5 cm tak, abychom viděli všechny vrstvy
cibule.
Cibule opatrně oloupeme od šlupky, dbáme na to, abychom nepoškodili spodní kořenovou část cibule. Poté cibuli převrátíme vzhůru oříznutou stranou dolů, položíme na prkénko a kolmo směrem dolů od kořene nařízneme cibuli přibližně na 16 dílků. Dávejme pozor, aby kořen zůstal nepoškozený, cibule se nám nesmí rozpadnout!
Cibuli převrátíme zpět, kořenovou částí dolů a položíme na pekáč vyložený pečícím
papírem. Opatrně od sebe oddělíme jednotlivé lupínky cibule.
V menší misce důkladně smícháme strouhanku, čtyřbarevný pepř a sůl. V další
misce si rozšleháme vejce. Pomalu natřeme všechny lupínky cibule vejcem a ihned
důkladně posypeme strouhankovou směsí.
Troubu předehřejeme na 200˚C. Připravenou cibuli v pekáči důkladně přikryjeme
alobalem a pečeme 5 minut. Poté alobal odstraníme a dopékáme 15-20 minut, do doby než jsou jednotlivé vrstvy cibule jemně křupavé.
Pro zhotovení dipu smícháme veškeré výše zmiňované suroviny a důkladně promícháme v míse a necháme po dobu 2-3 hodiny vychladit v lednici.
Dip podáváme s teplou opečenou kvetoucí cibulí.