INGREDIENCE:
750 g řeckého jogurtu Authentic
200 g třtinového cukru
3 velké bílky (cca 120 g)
Citronová šťáva

POSTUP:
Připravíme si vodní lázeň a do ní vložíme hlubokou misku či hrnek, abychom v něm byli schopní míchat. Do mísy dáme bílky a cukr. Vodní lázeň nesmí vřít, pouze bublat a dlouze směs mícháme. Pozor, nešlehat, stačí zvolna mísit – prozatím není cílem vytvořit sníh, spíš bílkovo – cukrovou pastu. Výsledná směs má mít 80 °C, této teploty docílíme většinou po 20-ti minutách.
Jakmile je teplota bílkové směsi cca na 80 °C, dejte směs do mísy robotu či
šlehače a šlehejte 10 – 15 minut na vysokou rychlost, dokud nevznikne pevný, lesklý sníh.

Jakmile je ušleháno, přidejte lžíci řeckého jogurtu a chvíli opět šlehejte. Takto pokračujeme dokud není 750g jogurtu zcela vmícháno. Z již připravené směsi necháme vyprchat teplo a necháme ji zamrazit.
Tato jogurtová zmrzlina je výborná samostatně, avšak nezklame ani v kombinaci s čokoládou, oříšky či ovocem!