665_998_DEZERT jiná úprava.jpg

INGREDIENCE:
500 ml řeckého jogurtu Authentic
250 ml smetany ke šlehání
500 g meruněk z domácího meruňkového kompotu nebo v konzervě
250 g máslových sušenek
4 lžíce medu
nastrouhaná kůra z 1 citrónu
rum

POSTUP:
Menší formu na terinu vyložíme potravinářskou fólií nebo alobalem. Řecký jogurt smícháme se dvěma lžícemi medu, poté přidáme do tuha ušlehanou šlěhačku a kůru nastrouhanou z jednoho citronu.
Meruňky promícháme se zbývajícím medem a lžící rumu.
Sušenky si předem rozdrobíme a začneme vrstvit do připravené formy.
Na dno formy nejprve dáme třetinu jogurtové směsi a na ni položíme půlku rozdrobené sušenkové směsi a polovinu připravených meruněk v nálevu. Vrstvení se poté opakuje, použijeme druhou třetinu jogurtu, sušenky a meruňky a nakonec zbývající jogurtovou směs.
Formu s navrstveným obsahem dáme mrazit minimálně po dobu čtyř hodin. Po ztuhnutí vyndáme terinu z ledničky, opatrně ji obrátíme vzhůru nohama. Pokud se Vám terina z formy hned nevyklopí, nechte ztuhlý obsah ve formě cca na 30 minut povolit a poté podávejte.