INGREDIENCE:
1 vejce
180 g řeckého jogurtu Yogood
200 g hladké mouky
2 lžíce cukru
1 balení vanilkového cukru
1 víčko brandy nebo rumu
1/2 prášku do pečiva
špetka soli

POSTUP:
Nejprve si ve vyšším hrnci rozehřejeme přibližně 5 cm vrstvu oleje. Mezitím si v míse smícháme vejce, řecký jogurt Yogood, cukr, rum a sůl. Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva a rozmícháme v hladké těsto.
Do rozpáleného oleje sázíme malé kusy těsta. Nejlepším osvědčeným způsobem je nabrat těsto pomocí lžíce a druhou lžící opatrně stáhnout těsto do oleje.
Smažíme z obou stran dozlatova a pokládáme na talíř vyložený papírovou utěrkou, na které necháme nasáknout přebytečný olej. Podáváme obalené v cukru či skořici, dle vlastní chuti.