665_998.jpg

INGREDIENCE:
1 dýně (cca 600 g)
400 g polohrubé mouky
200 g krupicového cukru
180 ml oleje
30 g kakaa
3 lžíce řeckého jogurtu Authentic
2 vejce
1 balení vanilkového cukru
1 balení prášku do pečiva
máslo na vymazání formy

POSTUP:
Dýni oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nastrouháme nahrubo. Do předem připravené mísy dohromady smícháme mouku, prášek do pečiva, nastrouhanou dýni, vanilkový cukr, olej, vejce, cukr a řecký jogurt.
Vzniklé těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné z nich vmícháme kakao.
Předehřejeme si troubu na 190 °C a plech důkladně vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Na každé těsto si připravíme jednu lžíci a do formy na bábovku po lžících střídavě nanášíme obě směsi. Díky tomu bude buchta pěkně barevná.
Naplněnou formu dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme cca 40-45 minut. Hotovou buchtu
necháme vychladnout a dopřejeme si ji k teplému kakau.