INGREDIENCE:
1 hlávku čerstvého červeného zelí
2 středně velké mrkve
6 jarních cibulek
200 g celeru

DRESING:
150 ml řeckého bílého jogurtu Yogood
2 lžíce smetany na vaření
1 stroužek česneku
2–3 lžíce čerstvé citronové šťávy
Sůl, čerstvě namletý pepř

POSTUP:
Řecký jogurt Yogood smícháme se smetanou, přidáme rozmělněný stroužek česneku, citronovou šťávu a podle chuti osolíme a opepříme. Dáme vychladnout do lednice.
Zelí nakrouháme, dáme do mísy a poté jej rukou několik minut pečlivě
promačkáváme, aby zelenina zkřehla. K zelí přidáme oloupané a nastrouhané mrkve na hrubé straně struhadla a také jarní cibulky nakrájené na tenké nudličky. Obsah mísy důkladně promícháme s již připraveným vychlazeným dresinkem.
Zeleninový salát podáváme k hlavnímu jídlu jako pestrou a šťavnatou přílohu či lehký pokrm k večeři.