INGREDIENCE:
50 g másla
100 g třtinového cukru
1 vejce
50 g řeckého jogurtu Authentic
140 g hladké mouky
10 g kakaa
1 hrneček cukru moučka
1/2 lžičky vanilkového extraktu
1/4 lžičky jedlé sody
1 lžička bílého vinného octa
Špetka soli

POSTUP :
V jedné míse rozmícháme povolené máslo s cukrem, přidáme vejce a vše spojíme dohromady. V druhé míse smícháme řecký jogurt s vanilkovým extraktem. V třetí míse spojíme dohromady kakao, jedlou sodu, sůl a hladkou mouku. K této směsi přidáme obsah z první i druhé mísy.

Do dobře propracovaného těsta vmícháme lžičku bílého vinného octa. Tento obsah v míse přikryjeme potravinářskou fólií a vložíme do lednice na 3 hodiny. Troubu předehřejeme na 160 °C a připravíme si dva velké plechy, které vyložíme pečícím papírem.
Těsta vytáhnuté z lednice tvarujeme do mylých kulicek o velikosti třešně, které obalujeme v moučkovém cukru a na plech skládáme v dostatečné vzdálenosti od sebe. V případě lepivosti těsta, si cukr naneste i na ruce, poté se vám budou kuličky lépe tvořit. Pokud se vám bude těsto lepit na ruce, naneste si na ně trochu cukru, ve kterém je budete obalovat. Crinkle pečte 10-12 minut.