INGREDIENCE:
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1 kg dýně hokaido
1 litr zeleninového vývaru
100 ml řeckého jogurtu Authentic
Sůl
Mletý černý pepř

Postup:
Olivový olej rozpalíme ve velkém hrnci. Na středním plameni rozpustíme máslo a přidáme do hrnce najemno nasekanou cibuli a rozmělněný česněk.  Cibuli opekáme doměkka a dozlatova. K obsahu v hrnci přisypeme na kostičky nakrájenou dužinu dýně, kterou restujeme po dobu 10-ti minut. Poté přilijeme zeleninový vývar a opepříme. Hrnec přiklopíme poklopem a přivedeme k varu a necháme polévku cca 15-20 minut probublávat dokud dýně nezměkne. Polévku odstavíme z plotny a veškerý obsahu rozmixujeme tyčovým mixérem, osolíme a do finále přidáme řecký jogurt. Báječnou podzimní polévku podáváme s opečeným chlebem.