INGREDIENCE:
2 menší cibule
3 lžíce olivového oleje
1 lžička hořčičných semínek
1 lžička kmínu
3 lžíce kari pasty
2 nakrájené pórky na kolečka,
3 nakrájené mrkve na kolečka
2 středně velké nakrájené brambory
2 petržele nebo 1 malý nakrájený celer
1½ litru zeleninového vývaru
250 ml bílého jogurtu + lžíci jogurtu k servírování
Sůl a čerstvě mletý pepř
Nasekaná petrželka


POSTUP:
V polévkovém hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a opečeme na něm na kolečka nakrájenou cibuli do světle zlaté barvy.
Poté přisypeme hořčičná semínka, kmín, které necháme rozvonět. Přidáme kari pastu, pórek, mrkev, brambory a petržel. Zeleninový obsah důkladně promícháme, aby se zelenina obalila kari pastou.
Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme do doby než obsah v hrnci změkne, cca 20 minut.
Hotovou polévku rozmixujeme dohladka, vmícháme jogurt, osolíme a opepříme.
Servírujeme s opečenou cibulí, bylinkami a lžící jogurtu.