INGREDIENCE:
2 celá vejce
150 g másla
2 hrnky polohrubé mouky
1 balíček prášku do pečiva
1 balíček vanilkového cukru
1,5 hrnku 10% řeckého jogurtu Authentic
1 hrnek cukru krupice
Mísa obraného rybízu

DROBENKA:
200 g polohrubé mouky
80 g změklého másla
80 g krupicového cukru

POSTUP:
Připravíme si drobenku.
Z másla, mouky, cukru a vanilkového cukru si připravíme sypkou směs, kterou zalijeme 10% řeckým jogurtem, přidáme vejce, prášek do pečiva a důkladně promícháme.
Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, hustě posypeme rybízem a nakonec i drobenkou, množstvím nešetříme.
V troubě vyhřáté na 170 - 180 °C rybízovou buchtu upečeme dozlatova.
Rybízovou buchtu s drobenkou necháme mírně vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme.