INGREDIENCE:
2 hrnky polohrubé mouky (250 ml)
1 hrnek hladké mouky
150 ml řeckého jogurtu Authentic
150 ml mléka
100 ml oleje
30 g droždí
2 lžíce cukru
Špetku soli
Lžíce rumu
Citronová kůra
Vejce na potření

MAKOVÁ NÁPLŇ:
150 g máku
4,5 dl mléka
90 g cukr krupice
90 g hrubé krupice
50 g másla
1 vejce
1 cukr vanilka
Špetka mletého hřebíčku
Skořice
Trochu strouhané citronové kůry

DROBENKA :
150 g polohrubé mouky
100 g cukr moučka
100 g máslo 1 vanilkový cukr

POSTUP:
Práci započneme přípravou těsta. Do vlažného mléka dáme lžíce cukru, droždí a necháme v míse chvíli nakynout.
Po krátkém vykynutí  v míse rozmícháme polohrubou mouku, hladkou mouku, řecký jogurt, olej, sůl, rum a citrónovou kůru. Zakrytou mísu utěrkou necháme opět vykynout.
Pokračujeme v přípravě náplně. Mák a krupici polijeme vlažným mlékem a za stálého míchání  přivedeme k varu. Poté odstavíme z plotny a vmícháme zbylé ingredience. Směs necháme řádně vychladit.
V mezičase si připravíme drobenku ve spojení s máslem, moukou a cukrem.
Vykynuté těsto rozdělíme do stejně velkých kuliček, z kterých si uděláme placičky, na jejichž střed položíme makovou směs a pečlivě obsah zabalíme opět do kuliček.
Na plechu do každého z nich uděláme malý důlek, následně je potřeme a nakonecposypeme drobenkou.
 Pečeme dorůžova na 180 stupňů Celsia.