INGREDIENCE na 4 kusy:
250 g hladké mouky
170 g jogurtu
1 lžička soli
1 lžička jedlé sody
1/2 lžičky rostlinného oleje
Mouka na vál
4 ústřižky alobalu

 

POSTUP:
Pro přípravu těsta smícháme hladkou mouku se solí a sodou. Do sypké hmoty zapracujeme řecký jogurt Yogood, abychom docílili lepivé konzistence. Těsto hneteme na rovné moukou posypané ploše do doby, něž se z těsta stane měkká a elastická hmota.
Gril v troubě nastavíme na maximum a 4 ústřižky alobalu potřeme olejem. Těsto
rozdělíme na 4 části. Každou část rozválíme v oválnou placku, kterou položíme na
pomaštěný alobal. Jednotlivé nány pečeme na vrchní části trouby přímo pod grilem
a to přibližně 2 minuty z každé strany. Jakmile se na plackách objeví bubliny, placky obracíme.
Pro delší zachování teploty placky, zabalíme naan do utěrky. Servírujte nejlépe k indickým pokrmům.