INGREDIENCE:
3 celá vejce
1 vanilkový cukr
200 g hladké mouky
100 g oleje
200 g cukr krupice
200 g řeckého jogurtu Yogood
1 prášek do pečiva

 

POSTUP:
Hladkou mouku, prášek do pečiva a oba výše zmíněné cukry vsypeme do jedné objemnější mísy.
Do stejné mísy přidáme také řecký jogurt Yogood, vejce a olej.
Za pomocí mixéru obsah mísy šleháme po dobu 30-ti sekund.
Přichystáme si formu na bábovku, kterou vytřeme tukem a vysypeme strouhankou.
Troubu rozehřejeme na 180 °C. V mezidobí vyšlehané těsto vlijeme do bábovkové formy.
Do vyhřáté trouby vložíme bábovkovou formu a pečeme po dobu 30-40 minut.
Jogurtovou bábovku můžeme dozdobit čerstvým ovocem, ovocnou marmeládou či čokoládovou polevou.