CELEROVÝ SALÁT NA ŠTĚDROVEČERNÍ TABULI

CELEROVÝ SALÁT NA ŠTĚDROVEČERNÍ TABULI

665_998.jpg

INGREDIENCE:
250 g zakysané smetany
200 – 250 g řeckého jogurtu Authentic
1 - 2 lžíce octa
1 lžíce olivového oleje
0,5 kg celeru
balíček zamražené či mražené zeleniny
lžička hořčice nebo kvalitní majonézy
pepř
sůl

POSTUP:
Celer oškrábeme, uvaříme a pomocí nože jej nakrájíme na malé kousky.
Zamraženou nebo zakoupenou mraženou zeleninu uvaříme na skus. Uvařenou zeleninu přidáme k nakrájenému celeru a vše lehce promícháme.
V další míse rozmícháme řecký jogurt se zakysanou smetanu a s lžící majonézy, ochutíme octem, pepřem a solí. Vytvořenou zálivku promícháme s připraveným celerovým salátem.
Mísu se salátem vložíme k vychlazení do lednice. Servírujeme k rybě, masu či samostatně.